Намери ни
To Top

Без победител в битката между Астън Вила и Уест Хам

Отборите на Астън Вила и Уест Хам не успяха да излъчат победител в последния мач от 5-ия кръг на Премиър лийг. Двубоят на “Вила Парк” в Бирмингам завърши при резултат 0:0. Домакиниет могат повече да съжаляват, че не стигнаха до успеха, след като имаха повече положения пред вратата на съперника, а в края играха и с човек повече, след като Артур Масуаку получи червен картон 67-ата минута.

Домакините бяха по-активни през първата част.


В 14-ата минута Уесли стреля с глава от добра позииця, но ударът му бе неточен. След това в 34-ата минута Джон Макгин отправи бомбен шут и Лукаш Фабиански трябваше да показва прекрасен рефлекс, за да опази вратата си.

И през втората част бирмингамци продължиха да търсят гола. В 52-ата минута отново Макгин обстрелва вратата, но този път изстрелът му мина встрани.

В 67-ата минута Майк Дийн извади червен картон на Масуаку за едно закъсняло посягане в краката на съперник.

Астън Вила обаче не успя да се възползва от численото си предимство. Всъщност Уест Хам изглеждаше доста по-добре с десет души на терена и организира няколко интересни атаки, макар и без резултат.

В заключителните минути Майк Дийн подмина две ситуации в двете наказателни полета, в които всеки от съперниците искаше да получи дузпа, но такава не бе отъсдена. Повторенията показаха, че съдията е взел правилно решение и в двата случая.

В крайна сметка двата тима не излъчиха победител и след този мач Астън Вила излезе на 17-ото място в табицата с 4 точки. Уест Хам пък се намира на 8-ата позиция с 8 спечелени точки.

Ощр от категория Футбол