Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2014/08/Messi-Barca.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Невероятен факт: Меси дели рекорд с легенда на България! – Sportove
Намери ни
To Top

Невероятен факт: Меси дели рекорд с легенда на България!

Невероятен факт, който надали на доста от Вас е направил впечатление: считаният от мнозина за най-велик играч в историята на футбола Лео Меси дели един от рекордите си с легенда на България!

Меси се гордее с 5 вкарани гола в един мач в най-престижния европейски клубен турнир – Шампионската лига (в миналото КЕШ). Това е изравнено най-добро постижение, като преди него още 11 футболисти са постигали подобно нещо. А сред тях е легендата на Локо (Сф) и Левски Никола Котков. През далечния в историята вече сезон 1964/65 г.


Котето нанизва пет броя във вратата на шведския шампион Малмьо, а Локо (Сф) разбива противника с 8:3.

На Меси обаче ще му бъде сложно да вкара 6 гола в един мач в турнира, тъй като Барселона се класира директно за груповата фаза всеки сезон и надали ще има толкова далечен като класа опонент, срещу който да се отдаде подобен шанс за разгром.

Иначе за вече несъществуващия турнир за КНК друг българин има 6 гола в една среща – Кирил Миланов с Левски срещу Рейпас Лахти за успеха с рекордното за роден тим 12:2 през 1976 г.

 

Ощр от категория Тема на деня


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558