Намери ни
To Top

Англия си играе с огъня! А какво правим, ако стюардът е излъгал и България спретне подобен компромат?

Вече два дни ставаме свидетели на безпрецедентна медийна атака и обвинения в расизъм от страна на Англия към България.

Според изданията на Острова фен на трикольорите е обидил нападателя Рахим Стърлинг по време на мача между двата отбора на “Уембли”, за което е бил изведен и предаден на полицията.

Органите на реда го разпитват и го пускат без обвинение.

Междувременно ФА обяви, че за случката са уведомени делегата на мача и УЕФА.


По принцип расизмът е страшен бич и не би трябвало да се толерира, но сегашният случай е по-особен и може да създаде прецедент, който да носи наказания на клубни и национални тимове на база неистини.

Оказа се, че целият този скандал се крепи на думите на някакъв стюард, който чул български запалянко да обижда Стърлинг. Т.е. имаме показанията на стюард срещу тези на запалянкото. Към този момент няма други свидетели на инцидента, ако изобщо е имало такъв.

Целият този казус повдига много сериозни въпроси и те са:

Ако човекът, в случая българският гражданин, е обидил Стърлинг, заслужава санкция. Но какво правим ако стюардът е излъгал или му се е причуло?

Ако УЕФА наложи наказание на България на база думите на един стюард, може ли в бъдеще подобна практика да стане ежедневие и да се използва за получаване на спортно предимство?

Как ще реагира Англия, ако след месец техен фен бъде изведен от стадион “Васил Левски” заради обвинения в расизъм на база думите на само един български стюард и това доведе до затваряне на “Уембли”?

Ощр от категория Най-четено