Намери ни
To Top

Перу шокира Бразилия в Лос Анджелис

Перу постигна престижна победа с 1:0 над южноамериканския колос Бразилия в контролна среща между двата тима, играна в Лос Анджелис, САЩ. “Кариоките” излязоха в този мач с почти всичките си звезди, но те така и не успяха да поразят вратата на съперника. В същото време “Инките” издебнаха своя момент и намериха верния път към победата, която дойде с попадение на Луис Абрам в 84-ата минута. Това бе първа загуба за Бразилия от световното първенство насам, като в този период възпитаниците на Тите имаха 14 победи и 3 равенства.



Всъщност първото по-интересно положение в мача бе за Перу. В 24-ата минута Едерсон Флорес стреля по земя и Едерсон Мораеш трябваше да показва блестящ рефлекс, за да опази вратата си.

В края на полувремето обаче и Бразилия стигна до отлична възможност. Ричарлисон изпрати страхотен шут към вратата, но Педро Галезе отговори със също толкова добро спасяване.

През втората част “Кариоките” доминираха, но така и не можеха да намерят верния път към гола. В 50-ата минута Галезе отново се намеси блестящо след опасен удар на Алан Маркес. След това Лукас Пакета и Ричарлисон пропуснаха две добри възможности.

И края на мача се случи великата максима във футбола, че като не вкараш, ще ти вкарат. Перу издебна своя шанс и в 84-ата минута Луис Абрам порази вратата на съперника отблизо и донесе успеха на своя тим.

Така Бразилия записа втори разочароващ резултат в контролите си в САЩ, след като преди няколко дни направиха равенство 2:2 с Колумбия.

Ощр от категория Водещи