Намери ни
To Top

Бразилия не сбърка и срещу Черна гора

Бразилия спечели и третата си среща от група F на световното първенство по баскетбол, завършвайки на първо място в крайното класиране. Водената от Александър Петрович, брат на легендарния Дражен Петрович, селекция на “кариоките”, надигра Черна гора с 84:73 в последната и за двата национални отбора среща от тази фаза на надпреварата. Черногорците от своя страна все още чакат дебютния си успех на Мондиал, като търсят първата си победа в двубоите за разпределение на местата между 17-о и 32-о.


Двукратните световни шампиони изковаха днешния си успех в двете части, разделени от почивката, след като загубиха първата с 19:20. Във втората четвърт “кариоките” излязоха напред в резултата, за да поведат с 43:38 в средата на двубоя, а след подновяването на играта увеличиха разликата в своя полза до 66:54. Финален щурм на Черна гора даде искрица надежда на европейците, които скъсиха изоставането си до 73:72 четири минути преди сирената, но южноамериканците завършиха силно и триумфираха с 84:73.

Марселиньо Уертас (16 точки), Кристиано Фелисио (14), Маркиньош Соуса (13) и Алекс Гарсия (11) оформиха карето на най-резултатните за Бразилия. Победителите стреляха добре от игра (52%) и направиха 20 асистенции срещу двойно по-малко грешки – само 9.

Дерек Нийдъм вкара 16 точки за Черна гора, а Петър Попович и Боян Дублевич добавиха по 10. Лидерът на отбора Никола Вучевич игра само 13 минути, за които се отличи с 8 точки и 6 борби.

СТАТИСТИКА

Ощр от категория Баскетбол