Намери ни
To Top

Халеп загуби сет, но се промъкна напред

Световната №4 Симона Халеп започна колебливо участието си на последния за годината турнир от Големия шлем – US Оpen. Румънката записа трудна победа с 2:1 сета срещу непоставената Никол Гибс. Тя се наложи с 6:3, 3:6, 6:2.

В началото срещата започна добре за Халеп, която направи три пробива в първия сет и отказа съперничката си с 6:3.


Вторият сет обаче бе като влакче на ужасите, особено в края. Гибс взе солидна преднина от 4:1 след като направи два пробива . След това никоя от двете тенисистки не успя да спечели гейм на свое подаване, като имаше пробив след пробив. Особено драматичен бе осмият гейм, в който Гибс имаше 6 сетбола, но така и не успя да сломи съпротивата на съперничката си. Все пак тя все сета в следващия гейм, в който Халеп допусна трети пореден пробив за 3:6.


Румънката обаче вдигна рязко оборотите в третия сет и показа истинската си класа, като го спечели категорично с 6:2 и така затвори мача в своя полза.

В други срещи от първия кръг при жените днес Каролин Возняцки се измъкна с 1:6, 7:5, 6:3 срещу Яфан Уан. Елис Мертенс пък нямаше проблеми срещу Жил Тайхман с 6:2, 6:2, а София Кенин се наложи със 7:6(4), 6:3 над Коко Вандевеге.

Ощр от категория Водещи