Намери ни
To Top

Интер и Лукаку впечатлиха с разгромна победа в дебюта на Конте (видео)

Интер стартира сезона в Серия “А” с убедителна победа с 4:0 над гостуващия Лече. “Нерадзурите” впечатлиха с резултатност, атакуваща игра и красиви голове. Един от тях беше дело на новата голяма звезда на тима Ромелу Лукаку, който по този начин се разписа в своя дебют. Това беше и първи официален мач на трикратния шампион на Италия Антонио Конте начело на гранда от Милано.


Специалистът заложи на любимата си схема 3-5-2. Двамата в атака са Лаутаро Мартинес и новото попълнение Ромелу Лукаку, докато Мауро Икарди е извън групата за мача. Пет минути преди началото на срещата стана ясно, че предварително обявеният за титуляр Стефан де Фрай е заменен от Андреа Ранокия заради контузия на загрявката.

Гостите пък в предни позиции залагат на бившия нападател на Милан Джанлука Лападула и Андреа Ла Мантия.


Първото по-интересно положение беше за гостите и дойде в 14-ата минута. Тогава Самир Ханданович излезе от наказателното си поле, за да отнеме топката от Лападула, но шпагатът му не сполучи и нападателят отправи удар. Милан Скринияр обаче беше на мястото си изби с глава пред голлинията. В 17-ата минута пък се откри възможност пред Лаутаро, който от няколко метра с глава насочи топката в земята, след което тя изхвърча над вратата.



Само в рамките на четири минути Интер вкара не един, а два гола. В 21-ата Брозович откри резултата с чудесен шут в далечния горен ъгъл от дъгата на наказателното поле. В 24-ата новото попълнение Сенси удвои с нов удар от разстояние, който този път беше по земя. Домакинският натиск обаче продължи и след това. Две минути по-късно „нерадзурите“ организираха бърза контраатака, която завърши с изстрел на Брозович от воле в аут. В 32-ата Квадво Асамоа отправи опасен шут по диагонала, но Габриел изби в корнер.

Лече започна по-силно втората част, като Филипо Фалко, Марко Калдерони и Лападула пропуснаха да се разпишат. Домакините обаче постепенно взеха интригата и така в 60-ата минута дойде ред и на Лукаку да отбележи гол. Това стана след добавка на белгиеца, след като преди това Габриел изби мощен шут на Лаутаро от границата на наказателното поле. Така Лукаку продължи тенденцията си да се разписва в своите дебюти, като го стори и в първите си мачове за Уест Бромич, Евертън и Манчестър Юнайтед. В следващите минути Брозович и аржентинецът се опитаха да увеличат преднината на тима си, но безуспешно.

В 77-ата минута резервата Диего Фариас допълнително усложни ситуацията за „джалоросите“, изкарвайки си директен червен картон за опасно влизане в ахилеса на появилия се за Интер Николо Барела. В 81-ата резервата Матео Политано отбеляза четвърти гол, който обаче беше отменен заради засада на Лукаку, покрай когото прелетя топката. Домакините все пак стигнаха до крайното 4:0 в 84-ата минута, когато Кандрева отбеляза безспорно най-красивото попадение в мача с прекрасен шут от около 30 метра.


 ИНТЕР – ЛЕЧЕ 4:0



1:0 Брозович (21′)
2:0 Сенси (24′)
3:0 Лукаку (60′)
4:0 Кандрева (84′)


Интер: Ханданович, Д’Амброзио, Ранокия, Скринияр, Кандрева, Весино, Брозович, Сенси, Асамоа, Лаутаро, Лукаку

Лече: Габриел, Рисполи, Росетини, Лучиони, Калдерони, Петричоне, Тахцидис, Маджер, Фалко, Ла Мантия, Лападула

Ощр от категория Най-четено