Намери ни
To Top

Недвед: ШЛ е цел пред Юве, но не сме обсебени от това

Идният сезон няма да е преходен за Ювентус заради новия треньор и новите футболисти, като тимът пак ще се опита да спечели всичко, увери вицепрезидентът Павел Недвед. Тифозите обаче искат триумф в Шампионската лига – нещо, което упорито бяга на отбора от 23 години насам.

“ШЛ е цел, но не сме обсебени от тази тема. Същото важи и за титлата в Серия “А” и Купата на Италия.


Все пак смятам, че имаме един от най-добрите отбори в Европа и затова ще искаме да побеждаваме навсякъде, без да акцентираме върху определен турнир”, коментира чехът.

В събота “бианконерите” откриват шампионата в калчото с гостуване на Парма от 19:00 часа. “Променихме се много, но това няма да е преходна година – добави Недвед. – Има голяма конкуренция за всеки пост. И все пак ако на пазара се появи някаква възможност, ще се опитаме да се възползваме. Но искам да кажа, че предпочитам по това време прозорецът вече да беше затворен”.


Началникът говори още за Пауло Дибала и Гонсало Игуаин: “Дибала никога не може да е проблем за нас. Той е изключителен футболист и ние сме щастливи да го имаме. Треньорът го използва като фалшива “деветка” и той се справя добре. Игуаин пък е един от двамата или тримата най-класни нападатели в света. Плюс това Гонсало направи много силна подготовка”.

Ощр от категория Шампионска лига