Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2019/08/screenshot232692.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Алгоритъм определи кой е по-добър между Меси и Роналдо – Sportove
Намери ни
To Top

Алгоритъм определи кой е по-добър между Меси и Роналдо

Лионел Меси или Кристиано Роналдо, кой е по-добрият от двамата? Феновете по света си задават този въпрос в последните десетина години, като всеки има свое мнение и свои доводи. В крайна сметка учени са решили да дадат окончателен отговор, използвайки сложен алгоритъм. Католическият университет в Лувен, Белгия е направил изчисленията и е стигнал до заключението, че по-добър е аржентинецът.

Алгоритъмът е взел предвид всяко действие на двамата футболисти по време на мач – игра с топката, пасове, асистенции, създаване на голови възможности, вкарване на голове и изобщо цялостното влияние на двамата докато са на терена.


Джеси Дейвис, професор от научния департамент на университета в Белгия твърди: „Броят на головете не е най-важният показател, имайки предвид, че в един мач футболистите извършват повече от 1600 действия на терена. Нашият компютър е взел предвид всяко едно от тях“.

Учените са сравнили всяко действие, извършено от Меси и Роналдо в мачовете, в които са взели участие. Резултатът показва, че действията на португалеца са по-ефективни, но са доста по-малко от тези на аржентинеца, който също е доста полезен за отбора си с това, което прави по време на мач.

Ощр от категория Най-четено


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558