Намери ни
To Top

Трима българи подписаха с Рилски

С трима българи подписа баскетболният Рилски спортист. Това са Тихомир Желев, Милен Дудев и Васил Михайлов, съобщиха от самоковския клуб. Желев е познат на публиката с изявите си в Берое Стара Загора, където беше и капитан на тима.

Желев идва с репутацията на отличен стрелец от далечно разстояние и в комбинация с опита, с който разполага, се очаква да бъде сред водещите играчи в състава.


През миналия сезон с екипа на Берое крилото записа средно по 10,5 точки, 3,0 борби и 3,0 асистенции в 30 мача от Националната баскетболна лига.

Дудев е роден през 1994 година и е с ръст 178 сантиметра. През последните два сезона гардът защитаваше цветовете на А1 Академик София, където записа средно на мач във всички турнири по 4,1 точки, 2 борби и 3,6 асистенции. В кариерата си Дудев е играл още за Тракийски университет (Стара Загора), Академик Пловдив, Черноморец, Делфин Бургас, Спартак Плевен, Берое и ИУ Варна.

Васил Михайлов е последното българско попълнение за момента. Той, както и Дудев, е роден през 1994 година и се извисява на цели 202 сантиметра. Познат е на почитателите на баскетбола от престоя си в пловдивския Академик Бултекс 99. През кариерата си е играл още и за втория тим на Левски 2014, Шумен, Видабаскет и Дунав Русе.

Ощр от категория Баскетбол