Намери ни
To Top

Смъртни заплахи преди ЦСКА – Лудогорец!

Смъртни заплахи преди ЦСКА – Лудогорец, жестоки скандали разтърсиха българския футбол!
Дербито ЦСКА – Лудогорец очевидно се оказа с доста по-голям заряд от предвиденото и определеният за главен съдия Николай Йорданов получи многобройни заплахи, свързани дори със здравето и живота му. Това накара от БФС да теглят жребий за арбитъра преди мача, като Йорданов е един от тримата съдии, които може да свирят срещата, имаща потенциал да даде сериозен наклон в битката за титлата. Така освен Николай Йорданов, останалите 2 варианта са Георги Йорданов и Таско Тасков.
Ето каква декларация отправиха от БФС:
„След обявяването на съдийските назначения за поредния 16-ти кръг от първенството на „А“ футболна група, неконтролируемо ескалира недоволството от назначението на Николай Йорданов за главен съдия на срещата ПФК „ЦСКА“-ПФК“Лудогорец“.

В интернет медиите гъмжи от заплахи за здравето и живота на съдията Йорданов, както и на хора от съдийската комисия. Не липсват и директни такива. Вземайки предвид всичко това и стремейки се да намали общественото недоволство и напрежението, стоварило се върху съдиите, СК при БФС реши:
Възползвайки се от правото си да прави промени в съдийските назначения, Съдийската комисия обявява, че главният съдия на срещата ПФК“ЦСКА“-ПФК“Лудогорец“ ще бъде определен чрез жребий между предварително определените за тази среща съдии Николай Йорданов, Георги Йорданов и Таско Тасков. Жребият ще се състои два часа преди началото на мача на стадион „Българска армия“ в присъствието на Мениджъра на съдийската комисия Илонка Джалева и съдийския наблюдател Ичко Лозев. Съдийската комисия кани представители на двата клуба и представители на медиите да присъстват на жребия. Асистент съдиите и четвъртия съдия остават същите. Съдийската комисия декларира, че в плейофната система и в други срещи, при необходимост, ще използва жребий за определяне на съдийските назначения.“Междувременно, председателят на Съдийската комисия Никола Джугански подаде оставка, вероятно продиктувана от вчерашните изказвания на старши треньора на армейците Стойчо Младенов. Джугански прикачи снимка на молбата във Facebook със следното съобщение:
 Винаги съм смятал, че футболът е само една игра. В последните дни обаче се оказва, че за мнозина футболът е война. И тази война трябва да бъде спечелена на всяка цена. Без подбор на начини и средства. И с цената на всичко. Това не е моята игра. Аз бях дотук…“
Джугански си подаде оставката, определеният за рефер на ЦСКА - Лудогорец Николай Йорданов пък получи куп заплахи

Джугански си подаде оставката, определеният за рефер на ЦСКА – Лудогорец Николай Йорданов пък получи куп заплахи

Ощр от категория Анализ