Намери ни
To Top

Изненадата, която разбърка трансферния пазар в Италия

Нападателят на Рома Един Джеко сензационно удължи договора си с клуба. Босненският национал беше смятан за сигурно ново попълнение на Интер, но вместо това преподписа с “вълците” до 2022 година. Новото споразумение ще носи по 4,5 млн. евро годишно на Джеко – толкова, колкото му предлагаха и “нерадзурите”.


“В последните няколко седмици осъзнах колко много клубът иска да ме задържи. Разговорите с ръководството, работата с треньора, отношенията ми с моите съотборници и любовта на феновете ме накараха още веднъж да се убедя в това, което знам – че Рим е моят дом. Тук имаме всичко необходимо, за да побеждаваме. Радвам се, че ще продължа да бъда част от отбора”, заяви 33-годишният таран, който има 179 мача и 87 гола за Рома след трансфера си от Манчестър Сити през 2016 година.


“Още в края на миналия сезон взехме решение, че Един ще е сред хората, около които ще граидм отбора. Оттогава нищо не се е променило. Щастливи сме, че и според него Рома е точното място за футболистите, които искат да печелят”, каза спортният директор на “джалоросите” Гуидо Фиенга.

В Италия вече се коментира, че оставането на Джеко в Рома ще повлияе сериозно на трансферните планове на Интер, Ювентус, Наполи и Пари Сен Жермен. Очакваният ефект на доминото, който щеше да задейства евентуалното преминаване на босненеца в Интер, е стопиран. Миланският гранд ще се принуди да търси друг нападател, въпреки че вече купи Ромелу Лукаку. Рома пък ще се откаже от опитите си да привлече един измежду Мауро Икарди и Гонсало Игуаин. Икарди все още е желан от Наполи и по последни информации клубът от Неапол е отправил оферта на стойност 60 млн. евро. “Нерадзурите” обаче са поставили цена от 70 млн. на аржентинеца.


Неясно остава и бъдещето на Пауло Дибала. Ако не се сдобие с подписа на Икарди, Юве няма да пусне неговия сънародник в Пари Сен Жермен. Именно Дибала е набелязан от парижани за заместник на Неймар, който напира да се върне в Барселона. Другият искан от ПСЖ футболист беше Филипе Коутиньо, но той вече бе пратен под наем в Байерн (Мюнхен).

До края на трансферния прозорец в Серия “А” остават две седмици. По всичко личи, че те ще са изключително интересни, защото водещите клубове тепърва ще трябва да преосмислят стратегиите си.

Ощр от категория Най-четено