Намери ни
To Top

Циципас бие, Кирьос чупи ракета и се кара със съдията

Водачът в основната схема на турнира по тенис във Вашингтон Стефанос Циципас се класира сравнително лесно за третия кръг, след като преодоля с 6:3, 7:5 американеца Томи Пол.

20-годишният грък, за когото това бе първи мач от разочароващато му отпадане още на старта на “Уимбълдън” , спечели с 6:3 първия сет, но във втория трябваше да се потруди повече, тъй като се оказа изоставащ с пробив при 3:5 гейма. Въпреки това Циципас спаси положението, печелейки последователно следващите 4 гейма, с което си осигури и място на осминафиналите.

Там негов съперник ще бъде австралиецът Джордан Томпсън, който елиминира германеца Ян-Ленард Щруф след 6:7(8), 6:4, 7:5.


“Бях малко нервен в началото. Не знаех какво да очаквам, наистина съм щастлив, че преминах през този първи мач. Беше много голямо предизвикателство”, коментира Циципас.

Напред в турнира продължава и друг австралиец – Ник Кирьос. 24-годишният Кирьос наниза 24 аса в мача си с французина Жил Симон и го спечели с 6:4, 7:6(5).

Типично за Кирьос срещата не се размина и без скандал с главния съдия, който дойде точно преди точката за спечелване на мача. Той смачка ракетата си, след което я подаде на малък фен от трубуните. Разправията  не повлия на австралиеца и той все пак успя да затвори срещата. Отказа обаче да стисне ръката на рефера на стола.

В следващия етап Кирьос ще играе с японеца Йошихито Нишиока, който изненадващо се наложи над белгиеца Давид Гофен с 6:7(5), 6:2, 7:6(5).

Бившият финалист на „Уимбълдън“ Милош Раонич записа 18 аса и победи с 6:1, 6:4 американеца Тим Смичек. Осмият в схемата Раонич очаква в следващия кръг германеца Петер Гойовчик, който спечели в два сета срещу австралиеца Алекс де Минор.

В други мачове, изпълнени с асове, канадецът Феликс Оже-Алиасим победи с 6:4, 3:6, 6:4 американеца Райли Опелка, докато Джон Иснър надделя с 6:4, 6:4 над поляка Хуберт Хуркач.

Ощр от категория Тенис