Намери ни
To Top

„Черно-бялата“ приказка трябва да продължи, но Локомотив има недовършена работа

Локомотив (Пловдив) има работа, която трябва да довърши! Днес, в 21:45 часа, носителят на Купата на България гостува на Спартак (Търнава) в мач-реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа, след като спечели домакинството си на „Лаута“ с 2:0.

„Смърфовете“ ще имат нелеката задача да запазят своята преднина пред около 12 000 души на модерния стадион „Антон Малатински“, който изживя една вълнуваща евровечер срещу босненския Рандик (Биелина). В средата на месец юли момчетата на наставника Рикардо Шеу отново бяха в губеща позиция и отново със същия резултат, но успяха да заличат пасива си от два гола и да елиминират съперника си след изпълнение на дузпи.

Възпитаниците на Бурно Акрапович могат единствено да си вземат поука от крайния резултат между Спартак (Търнава) и Радник (Биелина) и да подходят към мача максимално концентрирано.


Те ще имат подкрепата на своите верни фенове, дошли не само от България, а и с екскурзия от Англия. Самият Акрапович определи предстоящия мач като изключително тежък за неговия тим, но и изрази своето убеждение, че Локомотив няма да допусне подценяване на ситуацията.

Само преди седмица пловдивското Локо впечатли цяла България с успеха си с 2:0 над Спартак на „Лаута“.

Тогава пловдивчани отпразнуваха своята 93-годишнина по най-добрия възможен начин с два гола на капитана Димитър Илиев и суха мрежа за Мартин Луков. Сега пред „смърфовете“ предстои да напишат следващата важна страница в своята европейска епопея, която може да направи лятото им незабравимо. А то до момента е повече от задоволително. Въпреки че започнаха сезона със загуба от Лудогорец във финала за Суперкупата на България и загуба в първия кръг на efbet Лига от Черно море, „черно-белите“ показват не само израстване откъм резултати, а и откъм игра. Трите последователни победи срещу Славия, Спартак (Търнава) и Ботев (Враца) са атестат за добрата работа, която Бруно Акрапович върши до момента.

Пред себе си Локомотив има един отбор, загубил последния си шампионатен мач срещу Жилина с 4:2, но способен на подвизи, когато е изправен до стената.

Когато един отбор побеждава, в него не се правят резки промени. Тази футболна максима ще спази и наставникът Бруно Арапович, който отново ще заложи на любимото си напоследък 3-5-2. Този път той ще направи три промени, спрямо мача с Ботев (Враца) преди дни. В игра се очаква да се върнат Милош Петрович, Парвизджон Умарбаев и Анте Аралица.

На вратата ще застане Мартин Луков, пред когото ще действа тройката Милош Петрович, Стивън Езе и Йосип Томашевич. По двете крила ще игрят Момчил Цветанов и Бирсент Карагарен, а в средата на терена ще бъдат Умарбаев, Петър Витанов и Димитър Илиев. В предни позиции Анте Аралица ще си партнира с героя във финала за Купата на България Ален Ожболт.

Треньорът на словаците Рикардо Шеу ще се довери на схемата 4-3-3, с която игра и в Пловдив. В предни позиции ще са Таварес, Халилович и Ван Кесел, а тримата в средата на терена ще бъдат Дангубич, Тешия и Ловат. На вратата застава направилият много добър мач на „Лаута“ Русов, пред когото ще действат Оршула, Месик, Захуменски и капитанът Богдан Митря, изтърпял наказание в първия мач.

Локомотив трябва да се сложи край и на една негативна статистика. Вече 46 години Локомотив (Пд) не е постигал успех като гост в Европейските клубни турнири, но това може лесно да бъде поправено с победа на футболното бижу „Антон Малатински“.

Лига Европа – втори квалификационен кръг:

  

СПАРТАК (ТЪРНАВА) – ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

 Вероятни състави:

СПАРТАК Т (4-3-3): Русов; Оршула, Месик, Митря, Захуменски; Дангубич, Халилович, Тешия, Ловат; Таварес, Кесел
Старши треньор: Р. Шеу
ЛОКО ПД (3-5-2): Луков; Петрович, Езе, Томашевич; Карагарен, Умарбаев, Ожболт, Витанов, М. Цветанов; Аралица, Д. Илиев
Старши треньор: Б. Акрапович
 
СЪДИЯ: Ерик Ламбрехтс (Белгия)
СТАДИОН: „Антон Малатински, Търнава
НАЧАЛО: 21:45 часа

Ощр от категория Футбол