Намери ни
To Top

Уайт смята, че Франки Едгар няма какво повече да доказва в спорта

През изминалия уикенд Франки Едгар предизвика Макс Холоуей за титлата на UFC в категория до 66 килограма. Франки показа, че на 37-годишна възраст е все още по-корав от скала, но Холоуей го победи напълно убедително чрез съдийско решение. Едгар имаше проблеми с обхвата на Холоуей и не успяваше да завърши тейкдауните си.

Дейна говори с репортери на ESPN след UFC 240 и сподели, че как Едгар ще продължи с кариерата си, зависи напълно и само от него:

„Няма да следва нов опит за титла за Франки Едгар.


Нека започнем от това“, каза Уайт с насмешка. „Бъдещето на Франки Едгар зависи от това какво той иска да направи, какво иска да постигне. Знам, че той обича да печели световни титли и златото означава толкова много за него, но не знам… Не знам какво следва за него.” казва президентът на UFC.

Уайт отдавна защитаваше идеята, че Едгар трябва да се насочи към 61-килограмовата дивизия. Стигна се до момент, в който явно той се отказа от идеята си:

„Години наред настоявах, че трябва да мине при 61-килограмовите бойци” каза Уайт. „Сега е при 66-килограмовите. Той е малък за тази дивизия и винаги ще изглежда малък. Но сърцето и умението му са огромни. Човекът е легенда … но не мисля, че скоро отново ще получи шанс за титла. Но искам да кажа, че човекът е абсолютна легенда в спорта.”

„Не мисля, че той иска да говори за това точно сега. Плюс това е почти на 40, кой иска да говори за сваляне на толкова килограми в тази възраст? Не знам. Човекът имаше невероятна кариера. Ще преценим какво иска да направи. “

Ощр от категория Бойни Спортове