Намери ни
To Top

Националният отбор за момичета до 16 години ще се включи в Откриването на Европейското по баскетбол на колички

Националният отбор за момичета до 16 години ще се включи в Откриването на Европейското първенство по баскетбол на колички. Момичетата от тима, воден от Лъчезар Коцев и Гергана Славчева, ще представят „колегите си“ от тима на България в официалното представяне преди първия мач на България на подобен форум – срещу Унгария от 18:00 часа в зала „Триадица“ в София.

Националките до 16 години също са домакин на Европейско първенство, в Дивизия Б, като мачовете са от 15 до 24 август. Нашите ще играят всичките си мачове в зала „Универсиада“, като двубоите им от тази фаза са с начален час 18:15.


Те вече имат подкрепата на момчетата от националния отбор на колички, които обещаха гръмка агитка по време на двубоите.

Тимът ни ще има и звездна подкрепа за мача си срещу Северна Македония на 17 август. Преди мача от Българската федерация по баскетбол ще почетат всички състезателки от националните женски отбори на България, които са участвали на Европейски и Световни първенства за жени, а също и на Олимпийски игри.

Момичетата са за кратко в София, след като вчера спечелиха четиристранен турнир в Скопие. Те си тръгнаха с три победи – над Северна Македония – с 80:43, над Босна и Херцеговина – с 60:57 и над Черна гора – с 67:56.

„Доволен съм от турнира. От всички участници единствено Северна Македония отстъпваше като подготовка от другите. Мисля, че това участие беше много полезно за нас. Получихме добра преценка как върви подготовката, какво трябва да подобрим в двете фази на играта. От първия ден на лагера говорим много и най-силно ме радва отношението на момичетата в защита. Радвам се, че го имат и ще работим най-вече в тази насока“, коментира селекционерът на тима ни Лъчезар Коцев.

Тимът ни е до петък в София, а след това, на 3 и 4 август му предстоят две контроли с Румъния.

Ощр от категория Баскетбол