Намери ни
To Top

Фантастичен гол носи победа на ЦСКА в Европа (видео)

ЦСКА отново бие на „Армията“! Това стана факт след фантастичен гол на Евандро в 52-ата минута, който осигури ценна победа с 1:0 над Осиек в първи мач от втория предварителен кръг на Лига Европа. Срещата на стадион „Българска армия“ бе равностойна, с малко повече положения в полза на хърватите, но невероятният шут на бразилеца от 25 метра, който се заби под напречната греда, хвърли в екстаз хилядите червени фенове на трибуните.

Наставникът на червените Люпко Петрович променя схемата на игра, която е 3-5-2. Тройката защитници са Занев, Бодуров и Томаш, а на бековете се подвизават Бикел и Жеферсон.


В средата на терена са Малинов, Фабрини и Тиаго, а в атака играят Али Соу и Евандро.

Срещата започна със здрава битка по целия терен. Първото по-добро положение се откри пред българския тим. Жеферсон центрира отляво към Евандро в 7-ата минута, но нападателят не уцели добре топката при опита му да стреля моментално и тя се спря в краката на бранител в синьо.

В 21-ата минута и хърватите организираха скоростна атака отляво, която завърши с центриране към Мансе, който стреля с глава, но Черниаускас улови. Осем минути по-късно отново Мансе създаде сериозни главоболия на червената отбрана. Таранът овладя пред наказателното поле на домакините, финтира Жеферсон и Томаш, след което стреля опасно по земя, но в аут.

До края на полувремето двата отбора заложиха на по-сигурна игра в защита. ЦСКА заложи на дълги подавания към Евандро и Соу, но те не затрудниха отбраната на Осиек. От своя страна хърватите опитаха два удара от средна дистанция, но и те не доведоха до нещо по-опасно.

Нещата се промениха седем минути след почивката. Тогава ЦСКА опита атака отляво, Евандро опита да преодолее футболист на гостите, успя да го направи след няколко рикошета. Последва шут на бразилеца от 24 метра, който се заби под напречната греда – 1:0 за червените.


В 74-ата минута Осиек създаде меле след центриране от корнер, Мансе шутира от трудна позиция и в аут. Шест минути по-късно Марич засече с глава центриране от фаул, но топката излезе покрай лявата греда.

В 82-ата минута хърватите за малко не изравниха след грешка на Жеферсон. Защитникът се размина с топката, Клейнхейслер овладя и шутира от 17 метра в лявата греда.

ЦСКА-СОФИЯ – ОСИЕК 1:0

1:0 Евандро 52

ЦСКА-СОФИЯ: 30. Черниаускас, 11. Занев (79-Кери), 5. Бодуров, 24. Томаш, 3. Жеферсон, 15. Малинов, 20. Тиаго, 21. Фабрини (63-Антов), 16. Бикел, 10. Евандро (82-Чорбаджийски), 22. Соу

ОСИЕК: 1. Ивушич, 5. Клейнхейслер (84-Льопа), 6. Майсторович, 9. Мансе, 12. Бочкай, 17. Сорса, 19. Запер, 21. Шкорич, 24. Марич, 25. Пилж (78-Югович), 31. Шутало

Ощр от категория Водещи