Намери ни
To Top

MVP Владимир Гърков: Пожелавам си титла и на Европейското

Младият национал Владимир Гърков, който е и капитан на селекцията на България за юноши под 17 години, бе отличен с две индивидуални награди на Балканиадата в София, в която „лъвовете“ станаха шампиони. Волейболистът първо спечели приза за посрещач №2 на турнира, а след това стана и най-полезен състезател (MVP) на балканския форум. Ето какво каза Владимир Гърков за BGvolleyball.com след изключително спешния завършек на турнира:

Справихте се по най-добрият начин с гърците, колко труден бе финала?

Не беше много лесен мач, от гледна точка, на това, че е финал и че залогът е титлата.


Бяхме много мотивирани за победата, за спечелване на титлата и имахме огромно желание за изява. Понаправихме някоя друга грешка, но определено показахме, че сме по-добри от гърците.

 

Имаше разлика между предишния мач, в който дадохте гейм и четвъртият бе на кантар и тази тригеймова победа сега на финала..

Да, определено има разлика между първия мач с Гърция и този сега. Тогава повече грешахме. Днес бяхме много повече концентрирани и устремени към успеха. Трябваше са ги победим и всички играха много силно. Смятам, че се показахме на игрището като колектив и истински отбор.

Спечели две индивидуални награди, удовлетворен ли си?

Много се радвам от признанието. Но искам да кажа, че всеки от отбора е допринесъл за тези награди. Те са за всички момчета от отбора.

 

Спечелихте титлата на Балканиадата, но сега предстои много по-голямото предизвикателство – Европейското първенство?

Тази Балканиада бе една много добра подготовка за нас. С всеки мач играхме все по-добре. Навлязохме в една добра форма. Надявам да продължим така и до повторим успеха.

 

Имате ли повече самочувствие сега?

Да, определено. Доста по-уверени сме. 

Какво си пожелаваш на Европейското?

Пожелавам си титлата!

Ощр от категория Волейбол