Намери ни
To Top

Уайдман се надява на реванш срещу Рокхолд в новата им дивизия

Човекът, който направи немислимото и победи два пъти Андерсън Силва не е забравил първата си загуба в Смесените бойни изкуства.

През декември 2015 година, Крис Уайдман бе непобеден шампион на UFC в средна категория. Той имаше три успешни защити на титлатата си и се готвеше за новия си опонент Люк Рокхолд. Борецът в крайна сметка беше спрян чрез технически нокаут и Рокхолд стана новият шампион при 84-килограмовите бойци на UFC.




Крис Уайдман потвърди, че има огромно желание да отмъсти на Люк за тази вечер в UFC 194. Ако Уайдман получи шанса си, двамата състезатели биха се изправили един срещу друг в полу-тежката категория.

“Да се бия пак с Рокхолд определено е в дневния ред. Не знам дали това ще е първата ми битка в новата категория или не, но мисля, че първата загуба определено боли най-много. Да имам възможността да си върна за това е определено нещо, от което се интересувам.” каза Крис Уайдман пред ММА репортери.

Уайдман осъзнава, че трябва да се изкачи по стълбичката с установени бойци в дивизията, но чувства, че в крайна сметка може да получи възможност за титлата в полу-тежката категория.

„Трябва първо да се бия с някои от другите момчета, но в някакъв момент вярвам, че това е напълно възможно. Когато бях в средната категория, целта беше да държа златото в мен колкото можех, а след това да отида при 93-килограмовите и да спечеля колана и там. Не всичко се получи по план, но сега съм в новата дивизия и определено мисля, че разполагам с нужните инструменти, които могат да победят Джон Джоунс.“ завърши 35-годишния ММА състезател.

От UFC са планирали дебютния сблъсък за Рокхолд в категорията да бъде срещу Ян Блахович. Двамата ще се бият тази събота (6 юли) в UFC 239. Що се отнася до Уайдман, все още не е ясно кой ще бъде първият му съперник при 93-килограмовите ателти.

Ощр от категория Бойни Спортове