Намери ни
To Top

Шампионът Германия е на финал на Евро 2019 след трилър и два гола в края

Шампионът Германия ще защитава титлата си на финала на Евро 2019 по футбол за младежи до 21 години. Днес Бундестимът постигна доста трудна победа с 4:2 над Румъния в сблъсъка между двата тима на 1/2-финала. Срещата бе доста вълнуваща с размяна на водачеството, но германците се добраха до успеха с два късни гола.

Германия откри резултата в 21-ата минута с попадение на Надием Амири.


Той бе оставен да напредне през центъра с топка в крака, да стигне почти до наказателното поле и с удар по земя да отбележи за 1:0.

Румъния обаче успя да направи пълен обрат с два гола на Георге Пушкаш. В 26-ата минута той се разписа от дузпа за нарушение срещу Янис Хаджи. След това в 44-ата минута той добави втори гол с глава след центриране на Андрей Иван.

В началото на второто полувреме Бундестимът отново възстанови равенството с доста спорна дузпа. Джан-Лука Валдшмид бе задържан на границата на наказателното поле, като нарушението със сигурност започна извън пеналта, но играчът на Германия падна вътре и съдията посочи бялата точка, а потърпевшият реализира наказателния удар за 2:2.

В 90-ата минута отново Валдшмид изведе германците напред след заучено изпълнение от фаул, а в добавеното време Амири реши всичко в полза на своя тим също от фаул за крайното 4:2.

Румъния пък завърши мача с 10 души на терена, след като Паскану задържа откъсващия се Лукас Нмеча и получи директен червен картон.

Така Германия ще защитава титлата си от 2017 година на финала, а съперникът ще бъде някой измежду Испания и Франция, които играят в другия полуфинал тази вечер.

Ощр от категория Водещи