Намери ни
To Top

Любопитен първи трансфер на Херо: новото попълнение на Левски е настоящ колега на…

Бъдещият старши треньор на Левски Димитър Димитров – Херо вече работи по селекцията на сините за зимната пауза, пише „Меридиан Мач“. Наставникът, който ще замени спортният директор Георги Иванов – Гонзо от Нова година, вече е набелязал първите две имена, които иска да има в редиците си, като едното е доста любопитно. Става въпрос за Жозимар Лима от втородивизионния холандски Дордрехт. Лима е централен защитник и национал на Кабо Верде, т.

е. колега на Лоис Суарес – Платини от ЦСКА на национално равнище. 25-годишният Лима има договор до края на сезона и се очаква да бъде привлечен без проблеми, тъй като Дордрехт е последен в класирането и има сериозни финансови проблеми, което ще го склони да се раздели с футболиста, за да вземе някакви пари за правата му.
Другото желание на Херо е Барт Фернандес от Го Ахед Ийгълс, десен бек. Там ситуацията е по-сложна. Въпреки че и Фернандес е с договор до юни 2015, клубът му води битка за оцеляване и много разчита на него. Интересно е, че Барт има 3 гола от началото на сезона, които са били с цената на победа, т. е. донесли са 6 от общо 11-те спечелени точки от орлите.
Намирането на централен и десен защитник е приоритет на шефовете на „Герена“, но освен тях Херо е набелязал футболисти за още няколко позиции. Той е харесал ляв бек, още един централен защитник, вътрешен халф, две крила и таран. Димитров обаче ще трябва да се откаже от привличането на поне 50% от набелязаните играчи, защото „сините“ могат да вземат максимум четирима през паузата. Както вече стана ясно, приоритет е привличането на централен защитник и десен бек, както и вътрешен халф и нападател.

Ощр от категория Анализ