Намери ни
To Top

Славия ще се опита да детронира Ботев Пд

Отборите на Славия и Ботев Пловдив се изправят днес от 18,30 часа на националния стадион “Васил Левски” в полуфинал реванш от турнира за Купата на България. Актуалният носител на трофея Ботев спечели първия сблъсък в Пловдив с 2:1, а резултатът дава шансове и на двата отбора да продължат напред.

Факторът домакинство едва ли ще се окаже силен коз за “белите”, които не са сред отборите с голяма фенска маса. В същото време пловдивчани определено се чувстват уютно на националния стадион, където преди година спечелиха трофея след 2:1 срещу Лудогорец.


Славия вече отстрани другия пловдивски отбор – Локомотив, в 1/8-финалите и днес ще се опита да елиминира и Ботев по пътя си към първи трофей от 1996 година насам навръх 105-ия юбилей на клуба.

Мачът е важен и за двата отбора с оглед на желанието им да участват в Лига Европа. За Ботев пътят към евротурнирите минава единствено през купата на България, докато Славия ще има и втори шанс чрез спечелването на седмото място и участие в бараж с третия от първата шестица.

Botev Plovdiv
@botev_plovdiv
ПФК „Ботев” е доказал многократно, че не дискриминира привържениците на нито един клуб. Винаги сме се отнасяли с уважение към феновете на нашите противници, старали сме се и продължаваме да се стараем https://botevplovdiv.bg/Poziciia-na-rukovodstvoto-na-PFK-Botev-4254.html …

5:43 PM – Apr 19, 2018

Позиция на ръководството на ПФК Ботев
Във връзка с определените цени на билетите за мача “Славия” – “Ботев” и разразилите се вследствие на това полемики, ръководството на ПФК “Ботев” изразява следното становище:“Разочаровани сме от…

botevplovdiv.bg
7
See Botev Plovdiv’s other Tweets
Twitter Ads info and privacy

Треньорът на Ботев Николай Киров няма да може да разчита на основния вътрешен халф Серкан Юсейн, който се контузи на последната тренировка и ще е извън терена поне седмица. В състава след изтърпени наказания се завръщат Лъчезар Балтанов и Йордан Минев. В последния момент от групата ще отпадне и някой от четиримата бразилци.

Треньорът на Славия Златомир Загорчич също има проблеми с вратарския пост след контузиите на Стергиакис и Джерия. Затова под рамката ще застане 42-годишният ветеран Георги Петков. Десният бек Сашо Александров също не е готов за игра след контузия и шарка. До последно пък ще се умува за Мартинов, който също се възстановяваше от контузия.

Вероятни състави:

Славия: Г. Петков, К. Велков, Ст. Велков, Христов, Буров, Велев, Карабельов, Иванов, Минчев, Димитров, Чунчуков.

Ботев Пд: Чворович, Й. Минев, Димов, Пиргов, Филипов, Балтанов, Бризола, Ндонгала, Паоло, Неделев, Кампос.

Ощр от категория Футбол