Намери ни
To Top

Поредният китайски талант изгря на най-голямата сцена – „Крусибъл“

Поредният талант от Китай изгря на най-голямата сцена по най-добрия начин – с победа на Световното първенство по снукър в “Крусибъл” срещу утвърден член на топ 16 в ранглистата. Хаотян Лю срази с 10:5 току що завърналия се след претърпяна лазерна операция на очите Марко Фу и ознаменува дебюта си в шефилдския “театър на мечтите” с класиране на осминафиналите.
View image on Twitter
View image on Twitter

World Snooker

@WorldSnooker1
Upset!

Beijing’s Lyu Haotian knocks out three-time ranking event winner Marco Fu in the first round of the @Betfred World Championship!

The world number 68 will face Barry Hawkins or Stuart Carrington in the last 16 #ilovesnooker

11:05 PM – Apr 22, 2018 · Sheffield, England
109
32 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy

20-годишният китаец впечатли зрителите с брейк-билдинга си, който му помогна да дръпне с 6:3 в резултата след първата сесия – 122, 127 и 87 бяха най-добрите му серии в този сегмент. Фу не можа да реализира нито една точка в първите два фрейма от втората сесия, с което спомогна за увеличаване на аванса на съперника си до 8:3.


На интервала обаче интригата бе жива, благодарение на поредици от 49 и 120 на майстора от Хонконг. До обрат обаче не се стигна, защото Хаотян отговори подобаващо на предизвикателството със серии от 79 и 61 за крайното 10:5.
View image on Twitter
View image on Twitter

BBC Snooker

@BBCSnooker
??
Lyu Haotian: „I was expecting to be nervous but it turned out to be an enjoyable match.“ #bbcsnooker

11:16 PM – Apr 22, 2018
108
15 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy

“Много съм щастлив от победата, мачът беше много приятен. Радвам се, че успях да се представя толкова добре в дебюта си, независимо че бях много нервен. Знам, че Марко имаше проблем с очите и не се чувстваше оптимално, така че може би това му попречи да постигне най-добрия резултат. Живея в Шефилд и това определено ми помага много”, сподели световният номер 69.

“Лю беше по-добрият играч в продължение на двете сесии и резултатът е реален. Знам колко е трудно да играеш в “Крусибъл” на 20-годишна възраст, но той се представи на ниво”, каза Фу.

Ощр от категория Спорт