Намери ни
To Top

Рома сътвори немислимото и изхвърли Барселона от Шампионската лига

Отборът на Рома сътвори най-голямата сензация в тазгодишното издание на Шампионската лига, елиминирайки на четвъртфиналите един от фаворитите за трофея Барселона. Въпреки поражението с 1:4 в първия мач, на своя „Олимпико“ играчите на Еузебио Ди Франческо изиграха невероятен мач и победиха своя съперник с 3:0 и така с гола на чужд терен се класираха за полуфиналите.

Срещата започна по мечтания начин за вълците, които откриха резултата още в 6-ата минута. Точен бе голмайсторът на тима Един Джеко, който се разписа след асистенция на капитана Даниеле Роси.


Именно лидерът на римляните пък вкара второто попадение за Рома в 58-ата минута, реализирайки от дузпа. Този гол даде допълнителен импулс в играта на джалоросите, които повярваха, че обратът е възможен.

С подкрепата на 60 000 зрители по трибуните в 82-ата минута немислимото стана факт, след като Костас Манолас засече с глава центриране от корнер на Дженгиз Юндер, с което буквално взриви „Олимпико“.

До края Рома успя да удържи резултата и така да се класира сред най-добрите четири в турнира. От своя страна считаният за основен фаворит тим на Барселона показа много безлична игра и така за трета поредна година каталунците няма да играят на полуфиналите.

Ощр от категория Футбол