Намери ни
To Top

Защо се стигна до инцидента в бокса на Ферари

Механикът на Ферари Ф1 Франческо Цигарини получи сериозно счупване на крака при инцидент в бокса по време на състезанието в Бахрейн. Колата на Кими Райконен погрешка беше освободена преди да е монтирана задна лява гума, в резултата на което той потегли и прегази Цигарини. Кими беше спрян веднага от състезанието, отборът получи глоба от 50 000 евро, а механикът беше откаран в болница с тежки фрактури.

Пострадалият е опериран успешно, възстановява се добре и пусна снимка и съобщение в Инстаграм.


Франческо благодари на всички, които са били загрижени за състоянието му, и уверява, че операцията е преминала наред.

Репортерът на Скай спортс Рейчъл Брукс, която е била на място в Бахрейн, съобщава, че причината за инцидента е в различния начин, по който преминават стоповете на Ферари. За Скудерия са единственият отбор, при който механикът на задна лява гума стои пред колелото.

„При всички други отбори, хората се намират зад колелата“ обяснява Брукс. „Интересното е, че дори при Ферари само механикът на задна лява застава пред гумата. Очевидно е, че ако нещо се обърка, ще стане много лошо“.

В ситуацията с Кими, механиците не са успели да махнат старата гума, тъй като е заяла. Поради неясна причина автоматичната система е дала зелен сигнал и Кими е тръгнал, без да съзнава какво се случва.

„Глобиха ги 50 000 евро, а аз съм убедена, че Ферари ще разследват питстоповете си, защото имаха проблем със спирането на Кими в бокса още по време на тренировките в петък“ завърши Брукс.

Ощр от категория Моторни спортове