Намери ни
To Top

Голям скандал в Спортинг

Португалският гранд Спортинг (Лисабон) се тресе от скандали след снощната загуба от Атлетико Мадрид с 0:2 в първи мач от четвъртфиналите в Лига Европа. “Зелено-белите” направиха фрапантни грешки в защита, но само две от тях доведоха до голове във вратата на Руи Патрисио.

Слабата игра предизвика гнева на президента Бруно де Карвальо и той остро разкритикува футболистите с публикация във Facebook. Бяха цитирани и конкретни имена.


Де Карвальо посочи Себастиан Коатес и Жереми Матийо като главни виновници за поражението, а освен това обвини Бас Дост и Фабио Коентрао, че нарочно са си изкарали жълти картони, за да не играят в реванша. Последва обаче реакция, която клубният бос едва ли е очаквал. Играчите отказаха да се явят на сутрешната тренировка и поискаха Де Карвальо да дойде на базата и да им се извини.
Капитанът Руи Патрисио написа дълъг пост в Instagram, в който изрази недоумението си от думите на президента и увери, че отборът играе с мотивация и желание за победа във всеки мач. Подобни текстове в социалните мрежи публикуваха още 18 футболисти. В отговор Де Карвальо обяви, че всички те са отстранени от тима и ще бъдат наказани.

“Тези разглезени деца си мислят, че поведението им няма да има последици, но този път търпението ми се изчерпа, както и това на феновете”, отсече Де Карвальо.
Сред отстранените играчи са почти всички звезди на Спортинг, начело с Руи Патрисио, Бруно Фернандеш, Желсон Мартинш, Вилиам Карвальо, Браян Руис, Сейду Думбия и Фабио Коентрао.

Следващият мач на отбора е в неделя срещу Пасош Ферейра, но не е ясно на какъв състав ще заложи старши треньора Жорже Жезус. Ако 19-те отлъчени не бъдат върнати в тима, Спортинг ще трябва да играе предимно с юноши.

footballportugal
@footballport
13h
A bit of an earthquake at #Sporting. 19 players have reportedly been suspended by the club after putting their names to a message (see below) posted on social media.

footballportugal
@footballport
Club president Bruno de Carvalho, who criticised the players after the 2-0 Europa League defeat at Atlético Madrid yesterday, today called them „spoilt kids“. Sporting will reportedly field their ‘B’ team at home to Paços de Ferreira on Sunday. pic.twitter.com/LOwUylTzQ5

12:10 AM – Apr 7, 2018
View image on Twitter
1
See footballportugal’s other Tweets
Twitter Ads info and privacy
„Лъвовете“ са на трето място в Примейра лига, а загубата с 0:1 от Брага преди седмица стопи до минимум шансовете им да се преборят с Бенфика и Порто за титлата.

Повечето медии в Португалия са на мнение, че конфронтацията с футболистите ще струва скъпо на Де Карвальо и той няма да остане на поста си, макар че през последните години е направил много за клуба.

Ощр от категория Футбол