Намери ни
To Top

Левски и Берое с трети опит да се излъжат

Днес, на 1 април, в Деня на шегата и лъжата, Левски и Берое ще направят нов опит да се излъжат след две поредни нулеви ремита.

Двубоят започва от 17:30 часа на „Герена“ и е много важен за двата отбора.

Сините искат да вдигнат тонуса си след 0:1 от ЦСКА, но и старозагорци се издъниха преди паузата – у дома стигнаха само до 0:0 с Витоша Бистрица, така че сега са амбицирани да се покажат в друга светлина.

Разликата между противниците е 5 точка в полза на домакините.


При поражение Берое ще сведе до минимум шанса да измести столичани от третото място.

След две нулеви равенства в постни мачове е време отборите да внесат малко колорит навръх големия празник Цветница.

Треньорите им обаче не обичат да рискуват. Този на Левски – Делио Роси, няма да може да разчита на най-креативния футболист в състава си.

Звездата Габриел Обертан отпадна от групата заради контузия. Той получи травма в коляното в дербито с ЦСКА. Вчера французинът пробва да тренира наравно със съотборниците си, но стана ясно, че не е готов за цял мач.

Заради това и не намери място сред 18-те. Това не е единственият проблем за Роси в атака – Антонио Вутов е наказан.

На вратата на сините ще е Божидар Митрев. Добрата новина за италианския специалист е, че Яблонски е възстановен от травма, а Ейолфсон е добре след задокеанските контроли на Исландия и ще партнира на чеха. Роси се колебае кой да бъде ляв бек – Горанов или Афонсо Фигейредо.

Много вероятно е да започне португалецът, който е преотстъпен на сините от Рен. Вдясно ще е Цветкович. В центъра на терена сигурен титуляр е Тиам, а до него се очаква да започне Гомес, вместо Нашименто. По крилата ще са Прохазка и Паулиньо, а в отсъствието на Обертан и Вутов в атака ще действат Костов и Буш.

В навечерието на мача Александър Томаш каза, че се учи от Делио Роси. В предишния мач Берое игра силно на „Герена“ и затрудни максимално Левски.

Заралии дори бяха с човек по-малко в последните 22 минути, но си тръгнаха с точка от столицата. Сега Дилемите пред Томаш са две. Дали Бригидо да е дясно крило, или там да играе Желев. Ако той заложи на португалеца, то заралии ще изглеждат по-офанзивно. Ако Желев е крило, то като десен бек ще излезе Бандаловски.

Другата въпросителна е дали в халфовата линия да е Цонев или Адамович. Останалите двама в полузащитата ще са капитанът Райнов и Охене. На върха на атаката ще е Мартин Камбуров – сините са любимата жертва на голмайстор №2 в историята на родния елит.

За да продължи възходящото си развитие, Берое трябва да започне да печели мачове като визитите на Левски. Сините пък нямат право на отстъпление, ако искат да посрещнат спокойни полуфиналите с ЦСКА за Купата на България.

Ощр от категория Футбол