Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2018/03/00716937.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Славия и Витоша дават старт на втория етап в Първа лига – Sportove
Намери ни
To Top

Славия и Витоша дават старт на втория етап в Първа лига

Днес в 17:30 часа отборите на Славия и Витоша (Бистрица) ще дадат старт на втория етап от сезона в Първа професионална лига. Това ще е първият мач от група “А” във втората осмица.

Славия завърши редовния сезон позитивно с две поредни победи срещу Дунав (Русе) (1:0) и Пирин (Благоевград) (3:1). Витоша също може да се похвали с два мача без загуба – нулеви равенства със Септември (София) и Берое.


Отборът от Бистрица обаче остава единственият без успех от началото на кампанията и ще се трябва рязко да подобри формата си във втората фаза от шампионата, ако иска да запази мястото си в елита.

Двата тима вече изиграха два мача помежду си в редовния сезон. В първия Славия записа изразителен успех с 4:0, но във втория Витоша бе близо до успеха и едва в 90-ата минута “белите” се добраха до равенството 1:1.

Славистите днес не могат да разчитат на наказания Владислав Узунов. Освен това треньорът Златомир Загорчич не може да използва и контузените Галин Иванов, Омар Абуд, Сашо Александров и Милчо Ангелов.

Сърбинът се очаква да започне мача със Стерякис на вратата и Костадин Велков, Стефан Велков, Буров и Мартинов в защита. Цветанов и Карабельов ще действат в средата на терена, а Димитров и Милев ще оперират по крилата. Атаката ще води Чунчуков, а зад гърба подкрепа ще му оказва Минчев.

Гостите също имат един наказан играч за днешния двубой в лицето на Григор Долапчиев. Контузени пък са Василев и Върбанов.

Треньорът Костадин Ангелов се очаква да заложи на Георгиев под рамката и Цанков, Бонев, Ангелов и Гьонов в отбрана. Христозов ще бъде в ролята на опорен халф, а Пеев и Котев ще действат на крилата. Атакуващи халфове ще бъдат Стоянов и Садула, а на върха на атаката ще започне Христов.

Първа професионална лига, втора осмица, група “А”:

СЛАВИЯ – ВИТОША (БИСТРИЦА)

Вероятни състави:

СЛАВИЯ: Стерякис, К. Велков, С. Велков, Буров, Мартинов, Цветанов, Карабельов, Минчев, Димитров, иванов, Чунчуков

ВИТОША: Георгиев, Цанков, Ангелов, Бонев, Гьонов, Христозов, Пеев, Котев, Стоянов, Садула, Христов

Стадион: “Васил Левски”, София
Съдия: Петър Костадинов
Hачало: 17:30 часа

Ощр от категория Футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558