Намери ни
To Top

Черно море ще си припомня как се побеждава на “Тича”

Днес в 20:00 часа Черно море посреща Пирин (Благоевград) в първия си мач от втората фаза на Първа професионална лига. Двубоят е от група “А” на втората осмица. Варненци ще опитат да си спомят как се побеждава на “Тича”. Отборът вече 11 поредни мача няма успех на свой терен и ще се надява днес да сложи край на тази прокоба.


Като цяло възпитаниците на Илиан Илиев приключиха зле редовния сезон с три поредни загуби и общо 10 мача без победа на сметката си.

В Пирин ситуацията не е много по-добра. Благоевградчани също допуснаха две загуби на финала и ще искат да спрат пропадането си днес. В редовния сезон “Орлетата” не допуснаха загуба в двата си сблъсъка с “Моряците”. Първият мач в Благоевград завърши при резултат 1:1, а във втората среща във Варна Пирин си тръгна с успех с 1:0.

Днешният двубой ще бъде и юбилеен за капитана на Черно море Георги Илиев. Ако се появи в игра, това ще мач номер 400 за него в елита. Само шест други играчи са с повече срещи от него в историята – Марин Бакалов, Динко Дерменджиев, Виден Апостолов, Тодор Марев, Христо Бонев и Запрян Раков.
Треньорът на домакините Илиан Илиев не може да използва контузените Витиня, Огнянов и Ндонгала. Юношеските национали Дюлгеров, Янчев и Томбак също се очаква да не играят днес заради натрупана умора след мачовете за “Лъвовете”. Цветков пък е наказан за този мач.

Така срещата се очаква да започнат Макенджиев на вратата и карето Зехиров, Димов, Хасани и Костадинов в отбрана. Илиев и Витанов ще са двойката опорни халфове, а Кики и Фенуш ще започнат на двете крила. Атаката ще води Василев, а зад гърба му ще действа Божилов.

В същото време в Пирин няма никакви кадрови проблеми и Милен Радуканов ще пусне в игра Георгиев под рамката, а пред него в защита ще действат Башлиев, Ничев, Сандев и Попев. В средата на терена ще стартират Хендерсън и Костадинов, а Траянов ще е в ролята на плеймейкър. Рения и Кирилов ще вършеят по крилата, а на върха на атаката ще действа Йорданов.

Първа професионална лига, втора осмица, група “А”:

ЧЕРНО МОРЕ – ПИРИН (БЛАГОЕВГРАД)

Вероятни състави:

ЧЕРНО МОРЕ: Макенджиев, Зехиров Димов, Хасани, Костадинов, Витанов, Илиев, Кики, Божилов, Фенуш, Василев

ПИРИН: Георгиев, Башлиев, Ничев, Сандев, Попев, Хендерсън, Костадинов, Траянов, Рения, Кирилов, Йорданов

Стадион: “Тича”, Варна
Съдия: Валентин Железов
Начало: 20:00 часа

Ощр от категория Футбол