Намери ни
To Top

Гонитбата на Хюстън и Голдън Стейт за първото място в НБА продължава

Ден след като избраха да заведат ученици в музей, вместо да посетят президента Доналд Тръмп в Белия дом, играчите на Голдън Стейт победиха лидера в Югоизточната дивизия Вашингтон със 109:101.

Ветеранът Кевин Дюрант вкара 32 точки, Стеф Къри добави 25, а Клей Томпсън вкара 13. Томпсън имаше и персоналната задача да опази Брадли Бийл и го остави само на 8 точки.

Голдън Стейт остава обаче в люта битка за първото място на Запад, след като Хюстън продължава да бие и води с 1 победа повече.


Ото Портър джуниър беше най-резултатен за Вашингтон с 29 точки и взе 10 борби, а Кели Убре-джуниър добави 17, като вкара едва 4 пъти от 16 стрелби от игрови ситуации.

Брадли Бийл, който е водещ реализатор на тима със средно 23,7 точки на мач, нямаше никакъв шанс за нещо запомнящо се. Той приключи полувремето без точка, а първият му кош беше 5 минути и половина преди края на третата част.

Вашингтон, който загуби мача след серията от 4:18 в началото на третата част, остава начело в своята дивизия с 36 победи и 26 поражения.

Ощр от категория Баскетбол