Намери ни
To Top

Макларън и Алонсо приключиха първия тест, преди да е започнал

От Макларън и тази година не нарушиха традицията си да стартират предсезонната подготовка за предстоящия шампионат във Формула 1. Това се случи заради технически проблем още преди да е започнала реалната работа по новия болид на пистата „Каталуния“ край Барселона.

По ирония на съдбата още в първия ден на пистата от съвместната работа с Рено пропуснатите часове тестове притеснително напомнят за кошмарните три години с Хонда. Още в шестата обиколка звездата на британския тим остана без задно дясно колело на своя MCL33, заради което изпусна контрола над колата на последния завой и завърши теста в чакъла на зоната на сигурност.


От Макларън потвърдиха, че ще отнеме няколко часа на механиците им, за да успеят да подготвят новия MCL33 отново за пистата. И това не е сигурно, като няма да се рискува със здравето на пилота на всяка цена.

Formula 1

@F1
The wheels quite literally came off for Fernando Alonso earlier ?

Just a handful of laps in – not an ideal start to #F1Testing for McLaren ?#F1

12:19 PM – Feb 26, 2018
2,090
1,533 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy
Първоначалният план на отбора бе испанецът да направи поне 100 обиколки в днешния първи ден от тестове, но както и през миналата година, планирането в Макларън се разминава диаметрално с реалността на пистата. Всички се надяват все пак Фернандо да успее да се върне на испанската писта до края на деня.

Ощр от категория Моторни спортове