Намери ни
To Top

Гришо на корта днес около 15:00 часа

Победа на Григор Димитров над Андрей Рубльов днес ще върне първата ни тенис ракета на четвъртото място в световната ранглиста.

Двубоят на българина отново е поставен трети за деня на Централния корт и ще започне не преди 15:00 часа. Преди това са двубоят на двойки между Дамир Джумхур/Филип Крайнович и Оливър Марах/Мате Павич, както и мачът Томаш Бердих и Давид Гофен.

С успеха си вчера хасковлията защити точките си от миналата година, когато отпадна на четвъртфиналите, и може да се възползва от изненадващото поражение на Александър Зверев във втория кръг.


Германецът отстъпи с 4:6, 3:6 на Андреас Сепи (№81) и така няма как да увеличи актива си в класацията на АТР. Двамата са разделени само от 25 точки, а успех срещу Рубльов ще донесе на българина 90 т.

Това обаче е максималното изкачване, което може да постигне Гришо след този турнир, дори и да го спечели. Ако триумфира в него той ще събере максимум 4835 пункта, а намиращият се на третата позиция Марин Чилич има 4960.

Рубльов, който е под №34) в световната ранглиста и Димитров ще се изправят един срещу друг за трети път в кариерата си. До момента резултатът между двамата е равен – 1:1, но хасковлията спечели последния им сблъсък – в Мелбърн, където го надигра в четири сета.

Ощр от категория Тенис