Намери ни
To Top

Гатузо: Лудогорец има по-голям опит от нас

Старши треньорът на Милан Дженаро Гатузо похвали сериозно Лудогорец за израстването му в последните години. Той бе категоричен, че заради по-големия опит разградчани имат предимство и по-скоро те може да подценят росонерите, отколкото обратното.

„Подхождаме с много голямо уважение към Лудогорец. В последните шест години той доминира 6 българския футбол.


Играе много добре. Видях, че тимът може да се трансформира. Тимът изглежда по един начин 8 българското първенство и по съвсем различен в евротурнирите. В последните шест години Лудогорец има по-голям опит от нас. Притежават футболисти като Лукоки, Мисиджан, Си-синьо и Марселиньо. Те имат много добра техника и играят отлично. Техният треньор е казал, че се надява да ги подценим, но ние няма как да го направим. Ще играем с всички сили. Псхко-ро може да се случи обратното заради no-големия им опит“, заяви Рино на официалната пресконференция снощи.

„Черпим информация за Лудогорец от много хора. Но за да преценяваме играта на съперника, не е нужно да търсим толкова много мнения, тъй като виждаме в последните години срещу кои отбори е играл Лудогорец – Реал Мадрид, Ливърпул, Ла-цио. Отбори, на които им беше много трудно на терена на Лудогорец. Това показва колко са силни в последните години. Имат много технични футболисти, играят бързо и създават

проблеми на всеки отбор, който им гостува. В този отбор не е важно кои имена играят. Има няколко играчи, които изграждат облика, и те трудно дават пространства на противника. Ние се надяваме да намерим такива. Знаем, че играят с различни схеми. Мисля, че срещу нас ще бъдат ФЗ-3. Ще видим с кои играчи, подготвени сме за всеки вариант“, каза наставникът на червено-черните.

„Ще се опитам да дам продължителност на добрите ни резултати. Не виждам умора в играчите. Убеден съм, че ще се представят добре. Абсурдно е да се правят сметки в Европа. Ние се стремим към следващия кръг. Играем мач за мач и кръг за кръг. Милан има голяма история. Спечелили сме много трофеи, така че фланелката тежи много и ни задължава да браним престижа на клуба. Целта е всеки мач да е за себе си и да се печели“, отговори Гатузо на въпрос доколко важна е Лига Европа, с оглед на това, че може да отвори пътя към Шампионската лига.

„Винаги съм защитавал престижа и тима. Няма значение колко често са мачовете. Те трябва да се играят с пълна сила. През всичкото време, докато бях футболист, и сега като треньор, не обичам похвалите. Предпочитам да работя. Дали ще остана дълго начело на Милан? Това е тежест, голяма отговорност, но работя с желание и благодаря на играчите, че

ме слушат. Докога ще остана -времето ще покаже. В последните два месеца работихме много, подобрихме играта си. Все още в класирането не сме на нужното ниво, но ние знаем какво искаме и как да го постигнем. Резултатите са вследствие на усилена работа. Наистина, хубавото е, че Милан печели с добра игра. Това е благодарение на играчите, които са с добра техника, добър пас и точност. Най-вече ме очарова, че футболистите са млади. Преди липсваше отборът, сега го има. С опита ще растат повече. Не виждам причина да мислим негативно. Резултат може да има всякакъв. Ние сме готови за мача с Лудогорец“, добави Гатузо.

Ощр от категория Футбол