Намери ни
To Top

Ковалик с първи полуфинал на турнир на ATP

Квалификантът Йозеф Ковалик (Чехия) се класира за първи път на полуфинал в турнирите на АТП, след като надделя над вицешампиона от Откритото първенство на Австралия през 2006 година Маркос Багдатис (Кипър) със 7:6(2), 6:4 в зала „Арена Армеец“ в София.

Ковалик, 187-и в световната ранглиста, реализира първия пробив в мача за 5:3, но веднага след това не успя да затвори първия сет при собственото си подаване и Багдатис върна брейка. В последвалия тайбрек чехът взе пет от първия шест разигравания, за да поведе в резултата. Във втората част Ковалик проби в деветия гейм и този път успя да стигне до победата при собствен сервис, въпреки че трябваше да отрази един брейкбол в него.


„За първи път съм на полуфинал в АТП. Наслаждавам се на момента. Много съм щастлив. Не съм имал някакъв конкретен план за този мач. Исках да дам най-доброто от себе си, да играя силно. Доволен съм от показаното. Мачболът беше най-важен. Тази точка винаги е най-трудна. Радвам се, че успях да я реализирам“, коментира Ковалик.

Следващият съперник на чеха ще бъде Мариус Копил (Румъния), който също достигна за първи път до полуфиналите на АТП, след като по-рано днес елиминира поставения под номер 3 Жил Мюлер (Люксембург) с 6:4, 6:4.

Ощр от категория Тенис