Намери ни
To Top

Левски бие швейцарци, Костов отново бележи

Левски победи с 2:1 дубъла на швейцарския Санкт Гален в двустранна игра по време на лагера си в Малта. Попаденията за „сините“ реализираха Антонио Вутов (33′) и Станислав Костов (43′).

Треньорът Делио Роси пусна в игра голяма част от футболистите, които не взеха участие при победата с 3:1 срещу австрийския Флоридсдорфер вчера. С много силни изяви се отличиха новите попълнения на Левски – Фигуейрейро и Паулиньо.


Влезлият като резерва Станислав Иванов пък взе капитанската лента от Роман Прохазка.

След само 120 секунди игра Паулиньо подаде в наказателното поле към Нашименто, който обаче пропусна. В 26-ата минута Станислав Костов стреля, топката среща ръката на защитник на Санкт Гален, за което бе отсъдена дузпа. От бялата точка Антонио Вутов не сгреши за 1:0. В 33-ата минута гол на Папазов бе отменен. В последната минута на полувремето Паулиньо нахлу в наказателното поле и стреля, но вратарят на Санкт Гален изби. Топката обаче стигна до Станислав Костов, който при добавката бе безгрешен за 2:0. Това е трето попадение от три мача за нападателя с екипа на Левски.

В 53-ата минута Валентино намали изоставането на швейцарците. Удар с глава на Папазов бе избит от голлинията. Изстрел на Паулиньо пък излезе на сантиметри в аут.

Състав на Левски: Кръстев, Цветкович, Ангелов, Папазов, Фигуейрейро (Белаид 72′), Прохазка (к) (Иванов 77′), Нашименто (Найденов 77′), Юруков (Рошу 46′), Вутов (Белмонт 60′), Костов (Иванов 77′), Паулиньо

Ощр от категория Футбол