Намери ни
To Top

Сребърен медал за Краси Анев на европейското в Италия

Красимир Анев продължава успешното си представяне на европейското първенство в Риднау-Вал Ридана (Италия). След бронзовия медал в спринта вчера, в преследването на 12,5 км днес, българинът спечели сребърен. В надпреварата не стартира шампионът на 10 км Андрей Расторгуевс (Латвия) и битката за златото бе между Анев и Александър Логинов. Двамата поеха лидерството още в началото, но самоковецът не успя да се справи с отличното бягане на руснака, който направи 2 грешки на стрелбището и завъртя толкова наказателни обиколки.


Анев така и не успя да изпревари руснака в нито един момент от надпреварата, но стреля без грешка и така отказа преследвачите си, финиширайки на 27,6 секунди от шампиона. Третото място си осигури Евгени Гараничев, който стартира 19-и, но се придвижи до почетната стълбичка.

Сребърният медал бе 8-ото отличие за Краси от европейско първенство, като той има по 4 втори и трети места от шампионатите на Стария континент.

В същото време продължава неудачното представяне на другата ни звезда в биатлона – Владимир Илиев в състезанията. И този път състезателят от Троян не успя да се справи със стрелбата и се отказа след 3-ото си посещение на рубежа, след като записа 6 грешки от 15 възможни.

Третият ни представител, който си беше осигурил място в преследването – Антон Синапов пък въобще не застана на старт.

Ощр от категория Зимни спортове