Намери ни
To Top

Преди олимпиадата: Краси Анев с бронз от европейското

Биатлонистът Красимир Анев направи страхотна генерална репетиция за олимпиадата в ПьонгЧанг, след като стигна до медалите на европейското първенство в италианския зимен център Риднау-Вал Ридана.

Българинът, който стартира с №104, бе безгрешен при двете си стрелби в днешния спринт на 10 км и заслужено се качи на почетната стълбичка.

Анев финишира на 24 сек. след победителя Андрей Расторгуевс.


Латвиецът сбърка веднъж на рубежа и завърши за 24.03 мин. Преди самоковецът на почетната стълбичка се качи и руснакът Александър Логинов, който също направи 1 грешка в стрелбата.

Освен отлична стрелба, Краси показа и отлична спортна форма, след като даде 5-о бегово време в състезанието. Именно беговите му възможности успяха да го наредят сред медалистите, като българинът бе 4-и след втората стрелба и имаше да наваксва няколко секунди изоставане от украинеца Артьом Прима, който се намираше на позицията за бронза.

Анев обаче бе страхотен по последна обиколка и финишира с 14 сек. пред Прима. Все пак самоковецът не успя да се зарадва на доброто си бягане веднага, след като приключи, тъй като намиращият се след него по трасето Хаавар Богетвейт (Норвегия), който също не допусна грешка на рубежа.

За наше щастие обаче норвежецът не бе толкова свеж в последната си обиколка и още преди финала стана ясно, че няма да може да изпревари Краси.

Така утре Анев ще стартира в преследването на 12,5 км от много добра позиция да атакува и още по-престижен медал.

От останалите ни представители днес Владимир Илиев завърши 31-и, след като сбърка по веднъж при двете си посещения на стрелбището. Антон Синапов пък е 55-и с 3 грешки на рубежа. И двамата ни състезатели обаче ще стартират, заедно с Краси, в утрешното преследване.

След 60-ата позиция, която даваше право за старт утре, пък останаха Димитър Герджиков (3 пропуснати мишени, 62-о място), Михаил Клечоров (2 пропуска, 70-о място) и Димитър Парталов (0 грешки, 88-а позиция).

Ощр от категория Зимни спортове