Намери ни
To Top

Рафа Надал загуби от 31-ия в света при завръщането си на корта

Рафаел Надал направи неуспешно завръщане на корта, но планира да е готов за Откритото първенство на Австралия. Световният №1 загуби първия си мач за годината с 4:6, 5:7 от Ришар Гаске на демонстративния турнир „Коойонг Класик“ в Мелбърн. Но това, което е по-важното е, че Рафа изглеждаше добре на корта предвид проблемите му с коляното.
View image on Twitter
View image on Twitter

Kooyong Classic
@KooyongClassic
Welcome to the #KooyongClassic World No.


1 @RafaelNadal! ????

4:02 AM – Jan 9, 2018
1 1 Reply 32 32 Retweets 82 82 likes
Twitter Ads info and privacy

„Това беше добър тест и добра тренировка за мен, заяви Надал. Добре съм и съм тук, което е добрата новина. Идеята ми е просто да продължавам да тренирам в следващите дни, за да бъда готов за началото на „Аустрелиън Оупън“.“

Надал не е играл от оттеглянето си от Финалите на АТР в Лондон в средата на ноември след загубата му в три сета от Давид Гофен. Той беше далеч от най-добрата си форма срещу 31-ия в световната ранглиста Гаске, но представянето му бе прачка напред към целта му за втора титла от Откритото първенство на Австралия.

„Годината бе дълга, затова започнах подготовката си за новия сезон малко по-късно от обикновено. Хубаво е да започна да усещам ритъма на играта в мач, дори и той да не е официален“, добави още Надал, който в спора за титлата в Мелбърн миналата година загуби в пет сета срещу Роджър Федерер.

Ощр от категория Тенис