Намери ни
To Top

Ники Митов взе голмайстора на Дунав

Отборът на Септември (София) си намери нападател, научи Sportal.bg. Досегашният голмайстор на Дунав (Русе) Мирослав Будинов подписа договор за година и половина с тима на Николай Митов. Таранът прекрати своя контракт с „драконите“ по взаимно съгласие в края на футболната есен в България. „Чувствам се изчерпан в чисто футболен план като човек, който не може да даде повече на отбора.


Каквото можах, дадох“, заяви тогава Будинов, който беше искам още от Черно море и Берое.

31-годишният футболист прекара три сезона в Русе, като последните две години бе водещ реализатор на „драконите“ с общо 16 попадения от 54 мача в Първа лига. Шест от тях през този сезон. Нападателят бе сред главните действащи лица при завръщането на „небесносините“ в елита през сезон 2015/2016 година, когато реализира седем попадения. Той има над 90 мача и 25 попадения за Дунав във всички турнири.

Николай Митов проведе първата си тренировка със Септември (София)+41
Будинов бил убеден лично от Ники Митов да подпише с новака в Първа лига. Специалистът, който в момента е на стаж в Болоня при Роберто Донадони, ще може да разчита тази пролет още на Стилиян Николов и Станислав Маламов.

+71Защитникът бе привлечен от Пирин (Блоевград), след като разтрогна своя контракт с „орлетата“. Атакуващият полузащитник пък тренира през декември със Септември, след което парафира своя контракт преди празниците.

Преди това новаците в елита се разделиха с пети играчи – Владислав Романов, Румен Трифонов, Стоян Предев, Васил Калоянов и Траян Траянов.

Септември завърши календарната година на 10-то място с актив от 23 точки.

Ощр от категория Трансфери