Намери ни
To Top

Гуардиола: Невъзможно е да спечелим 4 трофея

Челси ще играе срещу Арсенал в полуфинал за Карабао къп (Купата на лигата), отреди жребият. В другия сблъсък за място на финала лидерът във Висшата лига Манчестър Сити ще срещне Втородивизионния Бристол Сити, който отстрани миналогодишния победител в турнира Юнайтед. Първите полуфинали са на „Етихад“ (9 януари) и „Стамфорд Бридж“ (10 януари), а реваншите са съответно на 23 и 24 януари. В тях за първи път в турнира ще се използва системата видеоасистент (ВАР).


Отборът на Гуардиола отстрани Лестър на четвъртфиналите след изпълнения на дузпи, а Арсенал се справи с Уест Хем след 1:0. Гражданите за последно спечелиха трофея през 2016 година. Те са ликували с тази купа четири пъти, Челси е триумфирал пет пъти, а Арсенал – два пъти.

Междувременно мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола изхитрува, като заяви, че е невъзможно тимът му да спечели 4 трофея през този сезон. Гражданите са в битката за титлата и двете купи в Англия, а също и за Шампионската лига. „Невъзможно е да спечелим и четирите трофея през настоящия сезон. Това не изглежда логично и реално да се случи. Не е нормално“, каза испанецът. „Във футбола губиш мачове и губиш точки. Аз не мисля върху това, колко купи ще спечелим в края на сезона. Сега искам само да се подготвим добре за следващия ни мач (б.р. – утре срещу Борнемът на „Етихад“). През дългия сезон трябва да се наслаждаваме на всеки един момент“, завърши мениджърът на Сити.

Ощр от категория Футбол