Намери ни
To Top

Решават съдбата на Верея до сряда

Бъдещето на Верея трябва да стане ясно най-късно в сряда.

Това разкри старши треньорът на заралии Илиан Илиев. След последния мач с Витоша Бистрица (1:1) на 10 декември наставникът обяви, че се надява до 15 декември да има яснота.

Той обаче е получил обаждане от собственика Галин Михайлов за среща в София с него и ръководството.


„Във вторник или сряда ще имам среща в столицата. Тогава ще стане ясно какво правим. Нямам индикации дали е платено на играчите. Хубаво е да знаем накъде ще вървим и какво ще се случва. Така не може да работим по селекцията и подготовката.

Планирали сме да започнем тренировки на 8 януари. Играчите също са в неведение и чакат. Дано всичко се разреши. Постигнахме не лоши резултати през есента. Зимуваме на шесто място.

Искаме да продължим започнатото“, коментира пред „Тема Спорт“ старши треньорът на верейци.

След 9 победи и 4 равенства през есента заралии събраха 31 точки и имат 6 аванс пред седмия Черно море.

На играчите се дължат по няколко заплати и премии. Положението не е никак добро, но въпреки това засега никой не е разтрогвал своя договор.

Глътка въздух за Верея са парите, дошли от УЕфА от участието на Лудогорец в Шампионската лига. Клубът ще вземе 168 хиляди евро. Доста от отборите от Първа лига обаче се ослушват за случващото се със заралии и са готови да офертират част от водещите им играчи.

Михайлов е бил категоричен в разговора си с Илиан Илиев, че нямало място за притеснение, като дори щяло да има лагер в Турция.

Ощр от категория Футбол