Намери ни
To Top

Станимир Стоилов: Астана ще продължи без мен

Българският треньор на казахстанския шампион Астана Станимир Стоилов обяви, че ще напусне клуба въпреки историческото му преминаване на груповата фаза в Лига Европа. Тимът на Мъри надви Славия Прага на „Еден“ с попадение на Марио Аничич и така финишира втори в групата. „До този момент не съм получил предложение за нов договор, което би трябвало да означава, че клубът продължава без мен. Именно затова не мога да говоря за бъдещия ни съперник.


Що се отнася до мача, играхме    много дисциплинирано, но през второто полувреме направихме грешки, недопустими за такова ниво. Като цяло мога да кажа, че нашите момчета са герои. За 3,5 години откакто съм в Казахстан, отборът израстна изключително много, като това важи и за индивидуалната класа на играчите. Решително за днешната победа бе, че дойдохме почти седмица преди мача и успяхме да се аклиматизираме по най-добрия начин. Настоящият отбор бе окомплектован в тежка ситуация поради забраната за трансфери Спечелихме титлата и сме на 1/16-финал в Лига Европа, което говори достатъчно“, заяви Стоилов.

След мача някои от основните играчи на Астана, като Жуниор Кабананга, също загатнаха, че могат да напуснат при добра оферта, така че казахстанският тим може да участва напролет в силно изменен състав.

Мъри също обясни, че няма оферта да поеме националния тим на Казахстан и тази опция не стои на дневен ред пред него.

Ощр от категория Футбол