Намери ни
To Top

Зауерланд: Кубрат иска бой с Джошуа, но дали той ще рискува

Кубрат Пулев все още иска да се изправи срещу Антъни Джошуа, след като травма го принуди да се откаже от боя 11 дни, преди да излезе в спора за световната титла срещу британеца в Кардиф. Това заяви мениджърът на българина Нийсе Зауерланд пред „Скай спортс”.

Джошуа все пак защити титлата си в мача срещу Карлос Такам. Според Зауерланд Пулев все още има достатъчно висок ранг в организациите WBA и IBF, което дава надежди, че той ще получи още един шанс да се бие с Антъни.


„Кубрат все още е, бих казал един от първите трима или четирима в тежка категория на професионалния бокс, така че двубоят с Ей Джей продължава да е на дневен ред.

Разбира се, че Пулев има голямо желание да се срещне с Джошуа, но не знам дали той все още иска да рискува. Това си остава голяма битка за Кубрат, все пак британецът е световния шампион, вече е и световна суперзвезда”, заяви Зауерланд.

Мануел Чарг вече си спечели световна титла – тази на WBA с неотдавнашната си победа над Александър Устинов и може да бъде по-непосредствена цел за Пулев, разкри мениджърът.

„Мисля, че Кубрат вече започна с леки тренировки и ние планираме следващия му ход в момента. Той определено бе разочарован, че трябваше да се оттегли от боя с Джошуа, но знаем, че ще дойде денят за разплата.

Със спечелената титла от Чар, той определено е в плановете ни за следващ съперник”, допълни Нийсе Зауерланд.

Ощр от категория Анализ