Намери ни
To Top

Наваро вече е №1 в Ел Класико

Капитанът на Барселона Хуан Карлос Наваро вече е едноличен лидер по участия в голямото баскетболно дерби на Испания. Снощното му появяване в игра по време на Ел Класико срещу Реал (Мадрид) го изкачи на върха в тази класация, след като бе под №63 за него и така той задмина друга клубна легенда на каталунците – Хуан Антонио Сан Епифанио, който има 62 дербита.

37-годишният Наваро е и №1 по победи в Ел Класико с общо 35, като в това число влиза и снощния успех с 84:80, при който Хуанпи вкара 6 точки за 15 минути игрово време.

“Този мач дойде в труден за нас момент.


Победите в дерибто не са лесни и винаги е трудно да побеждаваш, още повече тук“, коментира Наваро след триумфа на „лос кулес“ в испанската столица късно снощи. В кариерата си на клубно ниво в Европа той е играл единствено за Барса, а по-късно през ноември ще отбележи 20 години от професионалния си дебют.

Капитанът на Реал Фелипе Рейес е четвърти с 52 участия в голямата битка, докато контузената звезда на мадридския тим Серхио Йул е на десето място в подреждането с общо 39 мача.

Ощр от категория Баскетбол