Намери ни
To Top

Григор: Чувствам се страхотно, беше труден мач

Григор Димитров сподели, че се чувства страхотно, след като стигна до финала на турнира на твърди кортове в Стокхолм.

Българинът надигра Фабио Фонини след 6:3, 7:6(2) и утре ще излезе в спор за втора титла от надпреварата срещу победителя от двубоя между Хуан Мартин дел Потро и Фернандо Вердаско.

„Чувствам се страхотно. Още един финал за мен – това е което исках.


Пореден труден мач. След сравнително лесен първи сет, Фабио пое лидерството във втория. Опитах се да променя нещата, да остана колкото може по-позитивен и се радвам, че победих”, заяви Димитров малко след края на мача с Фонини.

Гришо не пожела да разкри какво са си казали той и италианецът при мрежата, когато се поздравиха след двубоя.

Той обаче обеща утре да се постарае максимално и да зарадва себе си и публиката с още една титла в Стокхолм след тази от 2013 г. Българинът благодари на хората по трибуните за подкрепата и бе възнаграден с бурни аплодисменти.

Тъй като все още не е ясно кой ще е неговият съперник в третия му финал в Швеция, хасковлията бе попитан кого от двамата – Хуан Мартин дел Потро и Фернандо Вердаско предпочита.

„О, тук нямам предпочитания, ако трябва да съм честен. Който и да е. Това е последния ден, финалът и всеки ще е фокусиран да направи каквото може и да спечели. Аз ще се съсредоточа в това да си почина и утре да дам всичко от себе си и да играя още по-добре от днес”, допълни Гришо.

Ощр от категория Тенис