Намери ни
To Top

Славия ще се опита да приземи “орлетата”

Пирин и Славия са два от отборите в Първа професионална лига, които доказаха, че са способни на изненади. “Орлетата” взеха точка от шампиона Лудогорец в Разград, а преди седмица сториха същото и в двубоя с ЦСКА-София на “Българска армия”. Славия пък препъна “червените” още на старта, а в момента се намира в отлична форма и спечели три от последните си 4 мача. “Белите” са амбицирани да триумфират и в Благоевград, но няма да им е никак лесно срещу здравата защита на “орлетата”.


Милен Радуканов се доказа като много добър мотиватор, отборът му е допуснал най-малко голове след челната тройка в класирането. Днес обаче Пирин ще трябва и да атакува. За тима е важно да започне да побеждава у дома, където има само 4 точки от началото на сезона. В състава се завръща опитният бранител Александър Башлиев, а се очаква дебют да направи ирландецът Конър Хендерсън. В предни позиции ще действа Станислав Костов, на когото ще помагат Радослав Кирилов, Аймен Суда и Димитър Благов.

Славия демонстрира израстване и постепенно се изкачи в класирането. Златомир Загорчич няма да прави промени в сравнение с убедителната победа над Дунав в миналия кръг. Емил Мартинов, който получи контузия срещу русенци, е възстановен и ще стартира двубоя на “Христо Ботев”. Атаката ще води Ивайло Димитров, подкрепян от Галин Иванов и Иван Минчев.

Пирин направи нулеви равенства в три от най-скорошните си 4 мача, при това все като домакин. “Орлетата” не вкараха нито един гол в досегашните си двубои със столични тимове – 0:1 срещу Септември, 0:0 срещу Витоша (Бистрица) и 0:0 срещу ЦСКА-София.

Славия не се разписа само в мачовете с Лудогорец и Левски, загубени с по 0:4. “Белите” нямат загуба извън София от старта на сезона.

ППЛ – 13 кръг:

ПИРИН – СЛАВИЯ

Вероятни състави:

ПИРИН (4-2-3-1): Макенджиев; Башлиев, Сандев, С. Николов, Попев; А. Костадинов, Траянов; Р. Кирилов, Суда, Благов; С. Костов
Старши треньор: М. Радуканов
СЛАВИЯ (4-2-3-1): Стергиакис; Ндонг, К. Велков, А. Христов, Абуд; С. Велев, Мартинов; Мба, Минчев, Г. Иванов; И. Димитров
Старши треньор: З. Загорчич

СЪДИЯ: Валентин Железов
СТАДИОН: “Христо Ботев”, Благоевград
НАЧАЛО: 17:45 часа

Ощр от категория Футбол