Намери ни
To Top

ЦСКА-София излиза за девета поредна победа на „Ивайло“

Лидерът в Първа лига ЦСКА-София гостува на новака Етър днес от 14,45 часа в двубой от 11-ия кръг. Воденият от треньора Стамен Белчев тим ще се опита да постигне девета поредна победа, но задачата ще е изключително трудна.

Макар и новак, Етър разполага с футболисти с много опит в елита и доста отбори срещнаха трудности срещу “виолетовите”. ЦСКА-София бележи трудно далеч от “Българска армия” и домакините се надяват да вземат поне точка.


Треньорът на Етър Станислав Генчев ще заложи на схема с трима бранители, като изпълнителите ще са Пехливанов, Скерлев и Веселин Минев.

В предни позиции се очаква Вълчанов да стартира за сметка на Руменов. Аут от групата са двамата преотстъпени от ЦСКА-София през лятото Пламен Гълъбов и Никола Колев, който освен всичко е и контузен. Домакините ще акцентират върху отбраната, като ще дебнат пробойни в защитата на “червените” и възможности за контраатаки, в които ще разчитат на мощния сенегалски таран Бадара.

ЦСКА-София пристига във Велико Търново с всички налични футболисти като аут е единствено прекаралия вирусно заболяване Стойчо Атанасов.

Очакванията са гостите да установят доминация на терена от първата минута в опит да стигнат до бърза развръзка. От началото на сезона ЦСКА-София е без грешка като гост, но в последните си две срещи не успява да вкара в първите 45 минути. Двубоят на “Ивайло” предизвиква сериозен интерес, като очакванията са за около 10 000 на трибуните.

Вероятни състави:

Етър: Иванов, Пехливанов, Скерлев, Минев, Апостолов, Сърмов, С. Александров, Вълбанов, Атанасов, Бадара, Ив. Стоянов.

ЦСКА-София: Черниаускас, Недялков, Бодуров, Чорбаджийски, Дюлгеров, Малинов, Пинто, Меркадо, Тиаго, Манолен, Каранга.

Ощр от категория Футбол