Намери ни
To Top

„Причерня ми пред очите, бях готов да закрещя и да сграбча Мойс“

„Дейвид Мойс ме уби с това решение. Той беше голям срам и невероятно недоразумение. Отровена беше атмосферата в съблекалнята на Манчестър Юнайтед“, разкрива бившият защитник на червените дяволи Рио Фърдинанд в своята автобиография.

Когато Мойс е казал на Рио, че го оставя извън състава за четвъртфиналния мач от Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен, защитникът се е почувствал по следния начин:

„Причерня ми пред очите, бях готов да закрещя и да сграбча Мойс.


Но съм отборен играч. Прехапах си езика и се въздържах. Това бе най-лошият момент в кариерата ми в Юнайтед“.

„Тактиката на Мойс беше срам. Той винаги ни караше да мислим как да спрем другия отбор. При сър Алекс атмосферата беше позитивна. Бяхме настроени как да победим във всеки мач. Мойс ни обърка тотално. Имаше случаи, в които основната му заръка към нас беше да атакуваме с дълги пасове и непрестанни центрирания. В едно домакинство срещу Фулъм центрирахме топката 81 пъти. Странно, нали? Все пак, централният ни нападател не е Анди Керъл. В друг момент пък Мойс ни казва, че иска много пасове. Наставленията му бяха да направим поне 600 успешни паса в мача. Какво значение има това? Мога да вкарам 5 гола от 10 паса. Не е ли така“, избухва още Рио.

Ощр от категория Футбол