Намери ни
To Top

Най-атрактивното дерби на България без публика?

Лоши новини за любителите на българския футбол! Най-атрактивното елитно дерби у нас в последните години – пловдивското, е на път да се играе на неутрален терен или в най-лошия случай, което е по-вероятно да стане – при закрити врата. Причината е невъздържаното поведение на феновете на Ботев (Пд), които храчиха по изпълнителния директор на Лудогорец Ангел Петричев и спортният директор на орлите Методи Томанов. Двамата не останаха сухи, а отделно от това чуха и сериозна порция цветисти реплики, въпреки че бяха обрградени от сериозно количество полицаи и частни охранители.

Петричев наруши забраната за пушене и фен на Ботев му налетя още през първото полувреме.


Полицаите обаче потушиха кавгата. Феновете на Ботев Пд после плюха и по служители на реда, треньори на Лудогорец и бившият футболист на Локо (Пд) Христо Златински. Чуха се мощни скандирания „Ливърпул, Ливърпул“.

По програма Ботев (Пд) приема Лудогорец на 27 септември, мачът е от 10-ия кръг. През пролетта двата тима играха именно на неутрален терен – на Националния стадион „Васил Левски“. Ботевистите пък играха първите си домакински мачове от „А“ група без фенове именно заради размириците във финала за Купата на България, загубен именно от Лудогорец.

Ощр от категория Тема на деня