Намери ни
To Top

Дунав (Русе) със сериозни амбиции

Днес се проведе първата пресконференция на волейболен клуб Дунав (Русе) за сезон 2017/2018. Новият председател на управителния борд на клуба Стефан Дюлае начерта амбицията на отбора и стремежът догодина да играе в Суперлигата.

„Искаме да създадем един отбор по европейски стандарт. Изключително сме щастливи, че този нов проект представлява едно истинско публично-частно партньорство между общината и група от световно признати международни партньори като канадско-френската Линамар Монтюпе, Приста Ойл и Монбат, както и „Булстрад Арена“.


Това ново начинание цели да мотивира младежта и бъдещите поколения да останат тук в Русе, участвайки активно в спортните инициативи в града и района. Благодарни сме на бившия председател на клуба Валери Андреев, който остава важна част в управителния съвет. Благодарни сме и за безценната подкрепа на кмета и Община Русе, с тяхна помощ ще продължим волейболната традиция, в града и региона, която е повод за гордост за всички русенци“, заяви Дюлае

Новият старши-треньор на отбора Петър Шопов представи новите лица в клуба.

„Първата краткосрочна цел и амбицията на отбора е да спечели мястото си в Суперлигата. Втората ни цел, която е дългосрочна, е да изградим клуб с организация по подобие на водещите европейски клубове. Третата ни амбиция е да подобрим условията и качеството на тренировките за младите, защото Русе е доказало в годините, че ражда големи спортни таланти, които ние трябва да развием, за да постигат високи спортни резултати“, коментира Шопов.

Волейболът ще е основна тема през идната година, когато „Булстрад Арена“ ще е домакин на Световното първенство, а Дунав ще се погрижи да зареди още през 2017 година русенци със спортен хъс и амбиция по време на домакинските си мачове, играни в „Булстрад Арена“. За да скрепят партньорството си и общите амбиции, представителите на ВК Дунав (Русе) и „Булстрад Арена“ подписаха Меморандум за разбирателство и сътрудничество в областта на развитието на Дунав (Русе) и волейболния спорт в град Русе.

Ощр от категория Волейбол